Strzał w 10-tkę! Warto mieć beczkę. Dla tych z Was, którzy jednak nie mają polecam wek. Równie wytrzymały i szczelny. Godnie zastępuje beczkę i ma już swoje stałe miejsce w mojej lodówce. Fenomenalne rozwiązanie na bazę szybkiego, nieplanowanego dania na każdą porę dnia.

Serwowany w sałatkach, marynowany w zalewach, podawany z owocami…

śledź 1

1 kg filetów świeżego śledzia

Solanka:

  • 2 szklanki wody
  • 1 szklanka soli morskiej
  • 2 łyżki miodu
  1. Śledzie umyj, osusz i ściągnij skórę.
  2. Ułóż, dość ciasno, w słoiku.
  3. Zagotuj składniki solanki. Dzięki wysokiej temperaturze sól i miód szybciej ulegną rozpuszczeniu.
  4. Ostudź i zalej śledzie.
  5. Odstaw w ciemne i chłodne miejsce.

Wskazówka:

Im dłużej stoją, tym są lepsze.

Smacznego!

O Autorze

Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, dietetyk kliniczny, publicysta prasowy i redaktor telewizyjny. Założycielka i liderka Klubu Medycyny Funkcjonalnej. Współtworzy Polską Akademię Zdrowia. Współpracuje z Polskim Towarzystwem Stwardnienia Rozsianego. Jest autorką wykładów i szkoleń poświęconych diagnostyce i leczeniu chorób przewlekłych. Tłumaczy badania medyczne. Prowadzi konsultacje żywieniowe i układa indywidualne plany leczenia funkcjonalnego. Jest autorką niezliczonych artykułów naukowych. Pisze dla magazynu E!STILO i prowadzi autorskiego bloga www.paleolifestyle.pl

Podobne Posty

Zostaw odpowiedź

Twój e-mail nie zostanie opublikowany