Bardzo delikatna dla układu pokarmowego wielofunkcyjna sałatka. Doskonale nadaje się jako dodatek do mięs i ryb o każdej porze dnia.

Składniki:

  • 5 ogórków kiszonych
  • 1 pieczona cebula
  • 1 pieczone jabłko
  • Majeranek
  • Olej lniany

 

  1. Ogórki i jabłko pokroić w kostkę.
  2. Cebulę posiekać.
  3. Dodać majeranek i olej. Wymieszać.

 

Wskazówka:

Można zrezygnować z obróbki termicznej jabłka i cebuli. W przypadku schorzeń AIP, jak zapalenie jelita, celem takich działań jest złagodzenie wpływu surowego błonnika.

O Autorze

Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, dietetyk kliniczny, publicysta prasowy i redaktor telewizyjny. Założycielka i liderka Klubu Medycyny Funkcjonalnej. Współtworzy Polską Akademię Zdrowia. Współpracuje z Polskim Towarzystwem Stwardnienia Rozsianego. Jest autorką wykładów i szkoleń poświęconych diagnostyce i leczeniu chorób przewlekłych. Tłumaczy badania medyczne. Prowadzi konsultacje żywieniowe i układa indywidualne plany leczenia funkcjonalnego. Jest autorką niezliczonych artykułów naukowych. Pisze dla magazynu E!STILO i prowadzi autorskiego bloga www.paleolifestyle.pl

Podobne Posty

Zostaw odpowiedź

Twój e-mail nie zostanie opublikowany