Nic bardziej pysznego. Połączenie mięsa ze świeżą papryką i ziołami musi zakończyć się piorunującym efektem. I tak też sie stało. Cała magia tego dania polega na świeżych produktach. Papryka, cebula, pietruszka – aromatyczna kompozycja z dodatkiem ostrego chili. Z pewnością zagości na Waszych stołach.

Składniki:

  • 4 papryki
  • ½ kg drobno krojonej piersi z indyka
  • 1 drobno posiekana cebula
  • Sól
  • Jajko
  • Pieprz
  • Chili
  • Posiekana natka pietruszka
  • Smalec gęsi

paryki fasz indykiem 2

  1. Papryki myjemy i odcinamy górną cześć. Czyścimy środek.
  2. Mięso drobno kroimy i przyprawiamy dodając wszystkie potrzebne składniki. Wyrabiamy na jednolita masę.
  3. Piekarnik grzejemy do 160C.
  4. Żaroodporne naczynie smarujemy smalcem.
  5. Mięso przekładamy do papryk, przykrywamy „kapeluszami” i pieczemy 40 minut.

 

Wskazówka:

Papryki można faszerować każdym rodzajem mięsa.

 

Smacznego !

O Autorze

Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, dietetyk kliniczny, publicysta prasowy i redaktor telewizyjny. Założycielka i liderka Klubu Medycyny Funkcjonalnej. Współtworzy Polską Akademię Zdrowia. Współpracuje z Polskim Towarzystwem Stwardnienia Rozsianego. Jest autorką wykładów i szkoleń poświęconych diagnostyce i leczeniu chorób przewlekłych. Tłumaczy badania medyczne. Prowadzi konsultacje żywieniowe i układa indywidualne plany leczenia funkcjonalnego. Jest autorką niezliczonych artykułów naukowych. Pisze dla magazynu E!STILO i prowadzi autorskiego bloga www.paleolifestyle.pl

Podobne Posty

Zostaw odpowiedź

Twój e-mail nie zostanie opublikowany