Składniki:

  • 3 banany
  • ½ szklanki płynnego oleju kokosowego
  • Odrobina soli do smaku

 

  1. Banany miksujemy na jednolitą masę.
  2. W tracie miksowania powoli dolewamy olej.
  3. Całość wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i równomiernie rozsmarowujemy.
  4. Pieczemy w piecu 10 minut w temperaturze 100C.
  5. Po tym czasie kroimy według uznania. Ja wybrałam kwadraty J i ponownie wkładamy do pieca na kolejne 30 minut.

 

 

Wskazówka:

Czas pieczenia uzależniony jest od rodzaju piekarnika i grubości ciasta. Im grubsze, tym więcej czasu potrzebuje.

Smacznego!

O Autorze

Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, dietetyk kliniczny, publicysta prasowy i redaktor telewizyjny. Założycielka i liderka Klubu Medycyny Funkcjonalnej. Współtworzy Polską Akademię Zdrowia. Współpracuje z Polskim Towarzystwem Stwardnienia Rozsianego. Jest autorką wykładów i szkoleń poświęconych diagnostyce i leczeniu chorób przewlekłych. Tłumaczy badania medyczne. Prowadzi konsultacje żywieniowe i układa indywidualne plany leczenia funkcjonalnego. Jest autorką niezliczonych artykułów naukowych. Pisze dla magazynu E!STILO i prowadzi autorskiego bloga www.paleolifestyle.pl

Podobne Posty

Zostaw odpowiedź

Twój e-mail nie zostanie opublikowany