Składniki:

  • ½ szklanki mrożonych jagód
  • ½ awokado
  • 1 banan
  • Garść „baby” szpinak
  • 1 szklanka gęstego mleka kokosowego
  • miód (opcjonalnie)
  • kilka kostek lodu

 

  1. Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i miksujemy na gładką masę.
  2. Od razu podajemy z listkiem świeżej mięty.

 

Wskazówka:

Osoby poza AIP mogą śmiało dodać prażony słonecznik bądź migdały.

 

Smacznego!

O Autorze

Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, dietetyk kliniczny, publicysta prasowy i redaktor telewizyjny. Założycielka i liderka Klubu Medycyny Funkcjonalnej. Współtworzy Polską Akademię Zdrowia. Współpracuje z Polskim Towarzystwem Stwardnienia Rozsianego. Jest autorką wykładów i szkoleń poświęconych diagnostyce i leczeniu chorób przewlekłych. Tłumaczy badania medyczne. Prowadzi konsultacje żywieniowe i układa indywidualne plany leczenia funkcjonalnego. Jest autorką niezliczonych artykułów naukowych. Pisze dla magazynu E!STILO i prowadzi autorskiego bloga www.paleolifestyle.pl

Podobne Posty

Zostaw odpowiedź

Twój e-mail nie zostanie opublikowany