Fantastyczna sałatka, idealnie pasująca do mięsnego dania, niekoniecznie obiadowego. W mojej kuchni jest dodatkiem do śniadań i kolacji w postaci pieczonej karkówki czy swojskiej kiełbaski.

Składniki:

  • 3 małe, ugotowane buraczki
  • 1 mała cebula
  • Pół jabłka
  • Tymianek
  • Olej lniany

 

  1. Ugotowane buraczki obieramy i kroimy w krótkie paski.
  2. Jabłko obieramy i kroimy w kostkę.
  3. Cebulę drobno siekanym.
  4. Łączymy wszystkie składniki, doprawiamy tymiankiem.
  5. Przed podaniem kropimy olejem lnianym.

 

Wskazówka:

Osoby poza protokołem mogą zaserwować wersję na ostro z papryką i chili zamiast jabłka.

Smacznego !

O Autorze

Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, dietetyk kliniczny, publicysta prasowy i redaktor telewizyjny. Założycielka i liderka Klubu Medycyny Funkcjonalnej. Współtworzy Polską Akademię Zdrowia. Współpracuje z Polskim Towarzystwem Stwardnienia Rozsianego. Jest autorką wykładów i szkoleń poświęconych diagnostyce i leczeniu chorób przewlekłych. Tłumaczy badania medyczne. Prowadzi konsultacje żywieniowe i układa indywidualne plany leczenia funkcjonalnego. Jest autorką niezliczonych artykułów naukowych. Pisze dla magazynu E!STILO i prowadzi autorskiego bloga www.paleolifestyle.pl

Podobne Posty

Zostaw odpowiedź

Twój e-mail nie zostanie opublikowany