Składniki:

  • kalafior
  • młoda cukinia
  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 2 jajka surowe
  • pęczek szczypiorku
  • sól morska
  • bazylia
  • pieprz

 

 

  1. Kalafiora gotujmy , odcedzamy i odstawiam do ostygnięcia.
  2. Cukinię obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Przekładamy na sito, solimy i zostawiam do odsączenia.  
  3. Chłodnego kalafiora i ugotowane jajka drobno siekamy. Wszystko razem łączymy.
  4. Dodajemy surowe jajka i posiekany szczypiorek.
  5. Doprawiamy solą, pieprzem i bazylią. Dokładnie mieszamy całość.  
  6. Masę przekładamy do blachy i pieczemy w temperaturze 180C do momentu lekko chrupiącej skorupki.

 

Smacznego!

O Autorze

Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, dietetyk kliniczny, publicysta prasowy i redaktor telewizyjny. Założycielka i liderka Klubu Medycyny Funkcjonalnej. Współtworzy Polską Akademię Zdrowia. Współpracuje z Polskim Towarzystwem Stwardnienia Rozsianego. Jest autorką wykładów i szkoleń poświęconych diagnostyce i leczeniu chorób przewlekłych. Tłumaczy badania medyczne. Prowadzi konsultacje żywieniowe i układa indywidualne plany leczenia funkcjonalnego. Jest autorką niezliczonych artykułów naukowych. Pisze dla magazynu E!STILO i prowadzi autorskiego bloga www.paleolifestyle.pl

Podobne Posty

Zostaw odpowiedź

Twój e-mail nie zostanie opublikowany