Kategorie: Zupy

Składniki:

  • 2 duże nogi od kaczki
  • Włoszczyzna
  • 20dkg grzybów shitake
  • 3 duże trawy cytrynowe
  • Kilka liści kaffir
  • Około 2 cm imbir pokrojony w plasterki
  • żółta pasta curry
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 400ml mleczka kokosowego
  • sos rybny
  • sól
  1. Gotujemy 2 litry wody z kaczką i włoszczyzną przez około 2 godziny
  2. Dodajemy pastę curry, trawę cytrynową, kaffir, sok z limonki, imbir i gotujemy na małym ogniu przez 10min.
  3. Po tym czasie wyrzucamy wkład.
  4. Nogi z kaczki obieramy z mięsa, które wkładamy do garnka.
  5. Dolewamy mleko kokosowe, sos rybny, wkładamy grzyby i gotujemy na małym ogniu mieszając, aż grzyby będą dobre.
  6. Jeśli zupa jest za mało słona i jednocześnie za mało ostra dokładamy łyżeczkę pasty curry.

Smacznego!

O Autorze

Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, dietetyk kliniczny, publicysta prasowy i redaktor telewizyjny. Założycielka i liderka Klubu Medycyny Funkcjonalnej. Współtworzy Polską Akademię Zdrowia. Współpracuje z Polskim Towarzystwem Stwardnienia Rozsianego. Jest autorką wykładów i szkoleń poświęconych diagnostyce i leczeniu chorób przewlekłych. Tłumaczy badania medyczne. Prowadzi konsultacje żywieniowe i układa indywidualne plany leczenia funkcjonalnego. Jest autorką niezliczonych artykułów naukowych. Pisze dla magazynu E!STILO i prowadzi autorskiego bloga www.paleolifestyle.pl

Podobne Posty

Zostaw odpowiedź

Twój e-mail nie zostanie opublikowany