Składniki:

  • 2 litry bulionu wołowego z kości
  • 1 duży batat
  • 2 marchwie
  • 1 pietruszka
  • 8 średnich ogórków kiszonych
  • 0,5 szklanki mleka kokosowego
  • 1 łyżka siekanego lubczyku

 

  1. W bulionie gotujemy obraną marchew i pietruszkę. Studzimy i kroimy w kostkę.
  2. Ogórki kiszone kroimy w kostkę i wrzucamy do bulionu po wyjęciu warzyw.
  3. Kroimy ziemniaka w kostkę i po zagotowaniu wywaru wrzucamy do wrzątku.
  4. Dodajemy pokrojone warzywa, lubczyk i mleko.
  5. Podajemy gorące.

 

Wskazówka:

Możemy dodaj również mięso. Idealnie sprawdziłaby się polędwica z indyka wcześniej smażona na smalcu gęsim.

Smacznego!

O Autorze

Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, dietetyk kliniczny, publicysta prasowy i redaktor telewizyjny. Założycielka i liderka Klubu Medycyny Funkcjonalnej. Współtworzy Polską Akademię Zdrowia. Współpracuje z Polskim Towarzystwem Stwardnienia Rozsianego. Jest autorką wykładów i szkoleń poświęconych diagnostyce i leczeniu chorób przewlekłych. Tłumaczy badania medyczne. Prowadzi konsultacje żywieniowe i układa indywidualne plany leczenia funkcjonalnego. Jest autorką niezliczonych artykułów naukowych. Pisze dla magazynu E!STILO i prowadzi autorskiego bloga www.paleolifestyle.pl

Podobne Posty

Zostaw odpowiedź

Twój e-mail nie zostanie opublikowany