Składniki:

  • 1 kg mięsa wołowego
  • 150g wędzonego boczku
  • 1 duża cebula
  • Sól
  • 2 szklanki bulionu z kości wołowych
  • 2 ogórki kiszone
  • Wykałaczki
  • Smalec gęsi

Osoby poza protokołem do swoich składników dodają:

  • Pieprz
  • Czerwoną paprykę

  1. Mięso dokładnie myjemy i kroimy na plastry o grubości około 1 cm.
  2. Każdy plaster lekko rozbijamy z obu stron wcześniej okrywając folią spożywczą.
  3. Następnie każdy plaster obsypujemy solę ( i pieprzem).
  4. Cebulę kroimy w piórka. Połową nadziewamy zrazy, drugą połowę podsmażamy w garnku na smalcu.
  5. Boczek (i paprykę) kroimy w grubsze paski.
  6. Na każdym plastrze układamy boczek, ogórka i cebulę (oraz paprykę J )i następnie zawijamy w roladki, które nakłuwamy wykałaczkami.
  7. Gotowe zrazy smażymy na rozgrzanym smalcu do czasu, aż się zrumienią z każdej strony i przekładamy do garnka z podsmażaną cebulą.
  8. Dodajemy bulion z kości wołowych i dusimy do 2h.
  9. Podajemy ze świeżą surówką.

Smacznego!

O Autorze

Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, dietetyk kliniczny, publicysta prasowy i redaktor telewizyjny. Założycielka i liderka Klubu Medycyny Funkcjonalnej. Współtworzy Polską Akademię Zdrowia. Współpracuje z Polskim Towarzystwem Stwardnienia Rozsianego. Jest autorką wykładów i szkoleń poświęconych diagnostyce i leczeniu chorób przewlekłych. Tłumaczy badania medyczne. Prowadzi konsultacje żywieniowe i układa indywidualne plany leczenia funkcjonalnego. Jest autorką niezliczonych artykułów naukowych. Pisze dla magazynu E!STILO i prowadzi autorskiego bloga www.paleolifestyle.pl

Podobne Posty

Zostaw odpowiedź

Twój e-mail nie zostanie opublikowany