Składniki:

  • 1 kg mięsa wołowego bez kości
  • 2 papryki czerwone
  • 1 duży korzeń pasternaku
  • 1 duża cebula biała
  • 1 duża cebula czerwona
  • Łyżka smalcu
  • 3 liście laurowe
  • ziele angielskie
  • 300 ml – 400 ml bulionu wołowego
  • Szczypta papryki słodkiej
  • Szczypta papryki ostrej
  • sól
  • pieprz czarny
  • 3 ząbki czosnku
  1. Mięso osuszamy i kroimy na średniej wielkości kostkę, a następnie smażymy szybko na bardzo rozgrzanym smalcu tak, by zarumieniło się z obu stron.
  2. Na rozgrzanym smalcu podsmażamy pokrojone w kostkę cebule, pasternak i paprykę oraz siekany czosnek.
  3. Następnie zalewamy połową bulionu- dodajemy mięso, przyprawiamy i przykrywamy pokrywką.
  4. Dusimy na małym ogniu około 1,5 – 2h aż mięso zmięknie a sos zgęstnieje.
  5. Podczas duszenia od czasu do czasu mieszamy wszystko i podlewamy bulionem.

Wskazówka:

Idealnie smakują z plackiem ziemniaczanym.

Smacznego!

O Autorze

Life&Diet Coach, uzyskała dyplom Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego kierunku „Dietetyka w chorobach wewnętrznych i metabolicznych”. Specjalizuje się w żywieniu medycznym chorób przewlekłych i cywilizacyjnych. Założycielka i liderka Instytutu Medycyny Funkcjonalnej. Współpracuje z Polskim Towarzystwem Stwardnienia Rozsianego. Prelegentka konferencji naukowych, dedykowanych zawodom medycznym w dziedzinie aktualnych metod leczenia i medycyny zintegrowanej. Ściśle współpracuje z lekarzami specjalizującymi się w neurologii, endokrynologii, medycynie bioinformacyjnej, Tradycyjnej Medycynie Chińskiej i immunologii. Prowadzi konsultacje i terapie funkcjonalne w obszarach detoksu i oczyszczania organizmu, medycyny komórkowej, żywienia klinicznego i pracy z Ego, znanej jako rozwój osobisty. Układa indywidualne plany funkcjonalnego powrotu do zdrowia osobom chorującym na celiakię, chorobę Hashimoto, stwardnienie rozsiane, reumatoidalne zapalenie stawów, choroby neurodegeneracyjne, chorobę Leśniowskiego – Crohna, colitis ulcerosa, chorobę Gravesa – Basedowa, choroby układu krążenia, nowotwory i wszelkie inne o charakterze przewlekłym. Członkini stowarzyszenia „Dziennikarze dla Zdrowia”. Wielokrotny gość audycji „Radiowa Klinika Zdrowia” w radiu RPL. Prowadzi autorskiego bloga www.paleolifestyle.pl. Pisze artykuły naukowe dla czasopisma E!STILO, Harmonia Życia oraz magazynu VIP. Współpracuje z cateringiem żywieniowym Slim Team w obszarze spersonalizowanych diet leczniczych. Tłumaczy badania medyczne i wybitnie łączy medycynę Wschodu i Zachodu.

Podobne Posty

Zostaw odpowiedź

Twój e-mail nie zostanie opublikowany