Składniki:

  • 3 banany
  • ½ szklanki płynnego oleju kokosowego
  • Odrobina soli do smaku

 

  1. Banany miksujemy na jednolitą masę.
  2. W tracie miksowania powoli dolewamy olej.
  3. Całość wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i równomiernie rozsmarowujemy.
  4. Pieczemy w piecu 10 minut w temperaturze 100C.
  5. Po tym czasie kroimy według uznania. Ja wybrałam kwadraty J i ponownie wkładamy do pieca na kolejne 30 minut.

 

 

Wskazówka:

Czas pieczenia uzależniony jest od rodzaju piekarnika i grubości ciasta. Im grubsze, tym więcej czasu potrzebuje.

Smacznego!

O Autorze

Trener postaw żywieniowych, założycielka i twórca Instytutu Medycyny Funkcjonalnej, Master Psychologii Sukcesu i zmiany osobistej. roczne i półroczne plany zdrowienia w programie „DO SELF”. Skupia się na interakcjach między środowiskiem a układem pokarmowym, hormonalnym, odpornościowym, nerwowym oraz układem krążenia. Łączy medycynę funkcjonalną z technikami mindfulness. Z wykształcenia dziennikarka. Pisze dla czasopisma E!STILO, Harmonii Życia oraz magazynu VIP. Prowadzi wykłady z zakresu zmiany postaw żywieniowych w Polskim Towarzystwie Stwardnienia Rozsianego. Członek stowarzyszenia „Dziennikarze dla Zdrowia”. Ekspert Żywieniowy w radiu RPL i na portalu abc zdrowie. Tłumaczy artykuły z portalu Science Daily, który jest źródłem światowych doniesień naukowych z dziedziny zdrowia i medycyny.

Podobne Posty

Zostaw odpowiedź

Twój e-mail nie zostanie opublikowany