Nic bardziej pysznego. Połączenie mięsa ze świeżą papryką i ziołami musi zakończyć się piorunującym efektem. I tak też sie stało. Cała magia tego dania polega na świeżych produktach. Papryka, cebula, pietruszka – aromatyczna kompozycja z dodatkiem ostrego chili. Z pewnością zagości na Waszych stołach.

Składniki:

  • 4 papryki
  • ½ kg drobno krojonej piersi z indyka
  • 1 drobno posiekana cebula
  • Sól
  • Jajko
  • Pieprz
  • Chili
  • Posiekana natka pietruszka
  • Smalec gęsi

paryki fasz indykiem 2

  1. Papryki myjemy i odcinamy górną cześć. Czyścimy środek.
  2. Mięso drobno kroimy i przyprawiamy dodając wszystkie potrzebne składniki. Wyrabiamy na jednolita masę.
  3. Piekarnik grzejemy do 160C.
  4. Żaroodporne naczynie smarujemy smalcem.
  5. Mięso przekładamy do papryk, przykrywamy „kapeluszami” i pieczemy 40 minut.

 

Wskazówka:

Papryki można faszerować każdym rodzajem mięsa.

 

Smacznego !

O Autorze

Life&Diet Coach, uzyskała dyplom Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego kierunku „Dietetyka w chorobach wewnętrznych i metabolicznych”. Specjalizuje się w żywieniu medycznym chorób przewlekłych i cywilizacyjnych. Założycielka i liderka Instytutu Medycyny Funkcjonalnej. Współpracuje z Polskim Towarzystwem Stwardnienia Rozsianego. Prelegentka konferencji naukowych, dedykowanych zawodom medycznym w dziedzinie aktualnych metod leczenia i medycyny zintegrowanej. Ściśle współpracuje z lekarzami specjalizującymi się w neurologii, endokrynologii, medycynie bioinformacyjnej, Tradycyjnej Medycynie Chińskiej i immunologii. Prowadzi konsultacje i terapie funkcjonalne w obszarach detoksu i oczyszczania organizmu, medycyny komórkowej, żywienia klinicznego i pracy z Ego, znanej jako rozwój osobisty. Układa indywidualne plany funkcjonalnego powrotu do zdrowia osobom chorującym na celiakię, chorobę Hashimoto, stwardnienie rozsiane, reumatoidalne zapalenie stawów, choroby neurodegeneracyjne, chorobę Leśniowskiego – Crohna, colitis ulcerosa, chorobę Gravesa – Basedowa, choroby układu krążenia, nowotwory i wszelkie inne o charakterze przewlekłym. Członkini stowarzyszenia „Dziennikarze dla Zdrowia”. Wielokrotny gość audycji „Radiowa Klinika Zdrowia” w radiu RPL. Prowadzi autorskiego bloga www.paleolifestyle.pl. Pisze artykuły naukowe dla czasopisma E!STILO, Harmonia Życia oraz magazynu VIP. Współpracuje z cateringiem żywieniowym Slim Team w obszarze spersonalizowanych diet leczniczych. Tłumaczy badania medyczne i wybitnie łączy medycynę Wschodu i Zachodu.

Podobne Posty

Zostaw odpowiedź

Twój e-mail nie zostanie opublikowany