Nic bardziej pysznego. Połączenie mięsa ze świeżą papryką i ziołami musi zakończyć się piorunującym efektem. I tak też sie stało. Cała magia tego dania polega na świeżych produktach. Papryka, cebula, pietruszka – aromatyczna kompozycja z dodatkiem ostrego chili. Z pewnością zagości na Waszych stołach.
Składniki:
- 4 papryki
- ½ kg drobno krojonej piersi z indyka
- 1 drobno posiekana cebula
- Sól
- Jajko
- Pieprz
- Chili
- Posiekana natka pietruszka
- Smalec gęsi
- Papryki myjemy i odcinamy górną cześć. Czyścimy środek.
- Mięso drobno kroimy i przyprawiamy dodając wszystkie potrzebne składniki. Wyrabiamy na jednolita masę.
- Piekarnik grzejemy do 160C.
- Żaroodporne naczynie smarujemy smalcem.
- Mięso przekładamy do papryk, przykrywamy „kapeluszami” i pieczemy 40 minut.
Wskazówka:
Papryki można faszerować każdym rodzajem mięsa.
Smacznego !
Zostaw odpowiedź