Delikatna, lekko słodkawa mieszanka smaku jabłka, batata i śmietanki kokosowej. Świeżości nadaje natka pietruszki, która idealnie wkomponowuje się w resztę smaków. To kolejny pomysł na „nudne trwanie w AIP”, które stało się moją pasją…

Składniki:

  • 1 cebula
  • 15g smalcu gęsiego/ w wersji wege i dla osób z chorobami nowotworowymi olej kokosowy
  • 1 marchew
  • 1 jabłko
  • 300g czerwonej kapusty
  • 1 batat
  • 1,5 lita bulionu warzywnego (długo gotowany wywar z warzyw: marchew, seler, por, pietruszka, cebula, pęczęk natki pietruszki)
  • 100g śmietanki kokosowej
  • 2 łyżki octu jabłkowego (opcjonalnie)
  • Pęczek natki pietruszki

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę kroimy w kostkę i dusimy 3 minuty na rozgrzanym smalcu.
  2. Dodajemy marchew krojoną w półtalarki, jabłko krojone w kostkę i poszatkowaną kapustę. Całość podsmażyć 3 min.
  3. Zalewamy bulionem warzywnym i odrobiną wody.
  4. Gotujemy kwadrans i dorzucamy ziemniaka krojonego w kostkę i gotujemy kolejne 15 minut.
  5. Następnie zaprawiamy śmietaną i octem ewentualnie.
  6. Po zagotowaniu podajemy osypaną świeżą natką pietruszki.

Wskazówka:

Smakuje również z prażonym filetem indyka i rodzynkami. Osoby poza protokołem zachęcam do prażonego słonecznika .

Smacznego!

O Autorze

Life&Diet Coach, uzyskała dyplom Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego kierunku „Dietetyka w chorobach wewnętrznych i metabolicznych”. Specjalizuje się w żywieniu medycznym chorób przewlekłych i cywilizacyjnych. Założycielka i liderka Instytutu Medycyny Funkcjonalnej. Współpracuje z Polskim Towarzystwem Stwardnienia Rozsianego. Prelegentka konferencji naukowych, dedykowanych zawodom medycznym w dziedzinie aktualnych metod leczenia i medycyny zintegrowanej. Ściśle współpracuje z lekarzami specjalizującymi się w neurologii, endokrynologii, medycynie bioinformacyjnej, Tradycyjnej Medycynie Chińskiej i immunologii. Prowadzi konsultacje i terapie funkcjonalne w obszarach detoksu i oczyszczania organizmu, medycyny komórkowej, żywienia klinicznego i pracy z Ego, znanej jako rozwój osobisty. Układa indywidualne plany funkcjonalnego powrotu do zdrowia osobom chorującym na celiakię, chorobę Hashimoto, stwardnienie rozsiane, reumatoidalne zapalenie stawów, choroby neurodegeneracyjne, chorobę Leśniowskiego – Crohna, colitis ulcerosa, chorobę Gravesa – Basedowa, choroby układu krążenia, nowotwory i wszelkie inne o charakterze przewlekłym. Członkini stowarzyszenia „Dziennikarze dla Zdrowia”. Wielokrotny gość audycji „Radiowa Klinika Zdrowia” w radiu RPL. Prowadzi autorskiego bloga www.paleolifestyle.pl. Pisze artykuły naukowe dla czasopisma E!STILO, Harmonia Życia oraz magazynu VIP. Współpracuje z cateringiem żywieniowym Slim Team w obszarze spersonalizowanych diet leczniczych. Tłumaczy badania medyczne i wybitnie łączy medycynę Wschodu i Zachodu.

Podobne Posty

Zostaw odpowiedź

Twój e-mail nie zostanie opublikowany