Prosta, niezwykła i pyszna. Łasuchom proponuję odrobinę miodu będź liści stewii. Małymi krokami odkrywam moc plantanów. Pasują do wszystkiego i mogą stworzyć wszystko, co kocha podniebienie.

Jestem nimi zauroczona.

Dzisiaj na słodko…

Składniki:

  • 3 dojrzałe, żółte plantany
  • 6 jajek
  • 1 łyżeczka sody
  1. Piekarnik nagrzewamy do 180 C.
  2. Plantany obieramy i wrzucamy do malaksera.
  3. Dodajemy jajka i sodą. Blendujemy.
  4. Blachę smarujemy tłuszczem (olejem kokosowym, smalcem gęsim)
  5. Powstałą masę wylewamy na blaszkę.
  6. Pieczemy około 40 minut.

Wskazówka:

Podajemy z miodem i cynamonem bądź powidłami.

O Autorze

Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, dietetyk kliniczny, publicysta prasowy i redaktor telewizyjny. Założycielka i liderka Klubu Medycyny Funkcjonalnej. Współtworzy Polską Akademię Zdrowia. Współpracuje z Polskim Towarzystwem Stwardnienia Rozsianego. Jest autorką wykładów i szkoleń poświęconych diagnostyce i leczeniu chorób przewlekłych. Tłumaczy badania medyczne. Prowadzi konsultacje żywieniowe i układa indywidualne plany leczenia funkcjonalnego. Jest autorką niezliczonych artykułów naukowych. Pisze dla magazynu E!STILO i prowadzi autorskiego bloga www.paleolifestyle.pl

Podobne Posty

2 komentarze

Zostaw odpowiedź

Twój e-mail nie zostanie opublikowany