Ważnym posiłkiem w południe jest solidna dawka witamin, gdyż to właśnie o tej porze organizm potrzebuje ich najbardziej. Nic prostszego niż mix owocowo-warzywny w postaci musów, smoothie’s i koktajli.

Składniki:

  • Duża garść świeżego jarmużu bez łodyg
  • 1 jabłko zielone Granny Smith
  • 1 dojrzały banan
  • ½ szklanki siekanej natki pietruszki
  • Łyżeczka soku z limonki
  • Ewentualnie przegotowana woda

Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i miksujemy na gładką masę.

Gdyby mus okazał się zbyt gęsty posiłkujemy się wodą.

Smacznego!

O Autorze

Trener postaw żywieniowych, założycielka i twórca Instytutu Medycyny Funkcjonalnej, Master Psychologii Sukcesu i zmiany osobistej. roczne i półroczne plany zdrowienia w programie „DO SELF”. Skupia się na interakcjach między środowiskiem a układem pokarmowym, hormonalnym, odpornościowym, nerwowym oraz układem krążenia. Łączy medycynę funkcjonalną z technikami mindfulness. Z wykształcenia dziennikarka. Pisze dla czasopisma E!STILO, Harmonii Życia oraz magazynu VIP. Prowadzi wykłady z zakresu zmiany postaw żywieniowych w Polskim Towarzystwie Stwardnienia Rozsianego. Członek stowarzyszenia „Dziennikarze dla Zdrowia”. Ekspert Żywieniowy w radiu RPL i na portalu abc zdrowie. Tłumaczy artykuły z portalu Science Daily, który jest źródłem światowych doniesień naukowych z dziedziny zdrowia i medycyny.

Podobne Posty

Zostaw odpowiedź

Twój e-mail nie zostanie opublikowany