Składniki:

  • ½ szklanki mrożonych jagód
  • ½ awokado
  • 1 banan
  • Garść „baby” szpinak
  • 1 szklanka gęstego mleka kokosowego
  • miód (opcjonalnie)
  • kilka kostek lodu

 

  1. Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i miksujemy na gładką masę.
  2. Od razu podajemy z listkiem świeżej mięty.

 

Wskazówka:

Osoby poza AIP mogą śmiało dodać prażony słonecznik bądź migdały.

 

Smacznego!

O Autorze

Life&Diet Coach, uzyskała dyplom Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego kierunku „Dietetyka w chorobach wewnętrznych i metabolicznych”. Specjalizuje się w żywieniu medycznym chorób przewlekłych i cywilizacyjnych. Założycielka i liderka Instytutu Medycyny Funkcjonalnej. Współpracuje z Polskim Towarzystwem Stwardnienia Rozsianego. Prelegentka konferencji naukowych, dedykowanych zawodom medycznym w dziedzinie aktualnych metod leczenia i medycyny zintegrowanej. Ściśle współpracuje z lekarzami specjalizującymi się w neurologii, endokrynologii, medycynie bioinformacyjnej, Tradycyjnej Medycynie Chińskiej i immunologii. Prowadzi konsultacje i terapie funkcjonalne w obszarach detoksu i oczyszczania organizmu, medycyny komórkowej, żywienia klinicznego i pracy z Ego, znanej jako rozwój osobisty. Układa indywidualne plany funkcjonalnego powrotu do zdrowia osobom chorującym na celiakię, chorobę Hashimoto, stwardnienie rozsiane, reumatoidalne zapalenie stawów, choroby neurodegeneracyjne, chorobę Leśniowskiego – Crohna, colitis ulcerosa, chorobę Gravesa – Basedowa, choroby układu krążenia, nowotwory i wszelkie inne o charakterze przewlekłym. Członkini stowarzyszenia „Dziennikarze dla Zdrowia”. Wielokrotny gość audycji „Radiowa Klinika Zdrowia” w radiu RPL. Prowadzi autorskiego bloga www.paleolifestyle.pl. Pisze artykuły naukowe dla czasopisma E!STILO, Harmonia Życia oraz magazynu VIP. Współpracuje z cateringiem żywieniowym Slim Team w obszarze spersonalizowanych diet leczniczych. Tłumaczy badania medyczne i wybitnie łączy medycynę Wschodu i Zachodu.

Podobne Posty

Zostaw odpowiedź

Twój e-mail nie zostanie opublikowany